Op veler verzoek is Woordenaars er nu ook voor de bovenbouw (havo/vwo) en het mbo, oftewel: voor 16+. Woordenaars PLUS is echter geen kant-en-klaar lespakket, maar een didactiek voor vakoverstijgend taalonderwijs. Vanuit deze didactische principes behandel je actuele, prikkelende thema’s die relevant zijn voor jongeren op basis van authentieke, actuele teksten die je zelf kiest.

De leerlingen of studenten ontwikkelen in de lessen hun algemene kennis en taalvaardigheden. Aansluiting op andere vakken in het pakket of de opleiding van de leerlingen is mogelijk, maar niet vereist. Aansluiting bij de moderne vreemde talen is ook een optie! De thema’s en samenwerking met collega’s kies en plan je vooraf. Er zijn suggesties voor thema’s en teksten, maar maak vooral zelf je keuze in wat relevant en passend is voor jouw leerlingen. Zo werk je altijd met de actualiteit, op niveau en op maat.

In de docentenhandleiding op deze website kun je de didactische principes en de suggesties voor thema’s en teksten downloaden. Daarnaast zijn er lesdia’s en werkbladen. Wil je toegang tot de docentenhandleiding? Meld je aan.