In startjaar 2021-2022 gaan meer dan 65 scholen aan de slag met Woordenaars – dat zijn meer dan 4800 leerlingen. Scholen kunnen zich nog tot 15 september 2021 aanmelden. Je krijgt dan toegang tot de docentenhandleiding met alle extra documenten. In ruil daarvoor deel je jouw ervaringen met het lesmateriaal.

Leraren in de testgroep krijgen zes keer een vragenlijst (digitaal: Google Forms, maximaal een kwartier per vragenlijst). Voor leerlingen komt er ook één keer een optionele vragenlijst. De uitkomsten van de vragenlijsten worden gedeeld zonder namen van scholen en personen of herkenbare verwijzingen. Ook zal ik enkele scholen bezoeken om kwalitatief onderzoek te doen: hoe gaat een Woordenaars-les in de praktijk? Wat zeggen leraren of leerlingen als we wat dieper in gesprek gaan over dit taalprogramma? Op deze pagina worden de toekomstige rapportages op basis van de vragenlijsten en schoolbezoeken gedeeld.

Door ervaringen te delen wordt het lesmateriaal beter, maar ook jij kunt er beter van worden. Samen vormen we een leergemeenschap; we kunnen leren van de ervaringen van een ander. Een reactie op deze pagina is daarom erg welkom. Neem na een aantal lessen eens rustig de tijd om te vertellen hoe het in jouw klassen gaat, wat goed gaat, waarmee je nog worstelt, welke tips en trucs je voor anderen hebt, wat je leerlingen zeggen, etc. Kritische opmerkingen en discussies zijn hier ook welkom. Bedankt!

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *